OBVESTILO O NADALJNJIH UKREPIH V ZVEZI S KORONAVIRUSOM
 Stanje na področju širjenja koronavirusa še vedno ažurno spremljamo in odločili smo se za dodatne ukrepe, da zaščitimo naše člane in preprečimo možnosti za prenos virusa pri tabornikih.
 
TRENUTNO STANJE
 Predsednik vlade Marjan Šarec je danes povedal, da bomo v Sloveniji na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasili epidemijo. Aktivirala se bo Civilna zaščita Republike Slovenije, ki sicer že zdaj sodeluje, z odredbo ministra za zdravje pa bo svoje naloge lahko izvajala bolj učinkovito. Vlada je sprejela tudi sklep o začasnem zaprtju vrtcev in šol. Več o tem na tej povezavi.
DODATNI UKREPI – IZVAJANJE TABORNIŠKE DEJAVNOSTI
Vse taborniške aktivnosti v organizaciji Društva tabornikov RAJ Cerkno so do nadaljnjega ODPOVEDANE. To pomeni, da so do nadaljnjega odpovedani petkovi vodovi sestanki, taborniška tekmovanja, izleti, druge sobotne aktivnosti, prestavljena pa je tudi Skupščina Zveze tabornikov Slovenije. 
 
Za začasno prekinitev delovanja smo se odločili po tem, ko je vlada sprejela sklep, o začasnem zaprtju vrtcev in šol.
OSNOVNE INFORMACIJE
Nov koronavirus je poimenovan SARS-CoV-2, bolezen, ki jo virus povzroča, pa COVID-19.  Bolezen se kaže z vročino, kašljem in občutkom pomanjkanja zraka, kar je običajno za pljučnico. Več o simptomih na tej povezavi. Širjenja koronavirusa ni možno v celoti preprečiti, lahko pa ga bistveno omilimo s premišljenim in realnim načrtovanjem ukrepov, s povečanjem osebne higiene posameznikov in skupin, z izoliranjem že obolelih in učinkovitim obveščanjem ter ozaveščanjem. 
Storili bomo vse, kar je potrebno za zaščito naših članov. V kolikor menite, da lahko izvajanje naših dejavnosti še kako drugače prilagodimo, vas vabim, da me kontaktirate na elektronski naslov rajcerkno@gmail.com ali pa na telefonsko številko 031 606 797. 

                                                                                            Blaž Makuc
                                                                                            starešina RAJ Cerkno

 
Kategorije: slider

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!