Tabornice v Španiji

Objavil epic dne

Tri tabornice iz Rodu aragonitnih ježkov Cerkno, Deja, Nina in Lara,    smo se letošnje poletje po uspešno zaključenem taborjenju odpravile na mednarodno mladinsko izmenjavo, Tell Me Who You Are, v Španijo.

Iz Idrije smo se odpravile 7. avgusta v jutranjih urah, zvečer pa nas je na letališču pričakala španska skupina. Že prvi večer smo se spoznali, potem pa odšli vsak k svojim gostiteljem.

Bivali smo v majhnem mestu, imenovanem Borox. V naslednjem tednu smo dodobra spoznali njegove prebivalce ter njihov način življenja in se naučili kar nekaj španskih besed. Obiskali smo tudi Toledo in Madrid, kjer smo si ogledali znamenitosti, nato pa smo imeli veliko prostega časa za pohajkovanje po ulicah. V lokalnih restavracijah smo preizkusili kar nekaj španskih specialitet, na skupnem večeru pa so nam s tradicionalno hrano postregli tudi starši naših gostiteljev. V prostem času, sploh ob večerih, smo se družili in zabavali, igrali razne igre, peli in plesali.

Po sedmih preležanih siestah je prišel čas za težko slovo in vrnitev nazaj v hladnejše kraje. Zagotovo je bila to enkratna izkušnja, ki bi jo bilo škoda zamuditi.

 


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RAJ Cerkno