TABORNIŠKA AKADEMIJA

Objavil epic dne

V soboto 7. oktobra smo se Neža Trček, Katjuša Poljanšek, Gregor Derlink, Matevž Magajne in Blaž Makuc odpravili v Postojno, kjer je potekala Taborniška akademija. To je zanimivo taborniško izobraževanje, kjer se popotniki in popotnice (PP), raziskovalci in raziskovalke (RR) ter grče lahko udeležijo velikega spektra delavnic in izobraževanj.

V Postojno smo prišli v soboto ob 13. uri, se nastanili in kmalu pričeli s prvim sklopom delavnic. Neža se je udeležila delavnice »Več energije, manj stresa«, kjer so se učili spopadanja s stresom, Katjuša je šla na »IzMNENJEvalnico«, kjer so se starejši taborniki pogovarjali o delu s starši, vprašanju inovativne ali gozdovniške smeri (katera je prava?), mavričnem taborništvu (vključevanje pripadnikov LGBTQ+ skupnosti), programski opremi, ki sili v naravo, motivaciji (novih) vodnikov in prispevanju RR in grč v rodu. Gregor se je udeležil delavnice »Eksperimentaborništvo«, kjer so spoznavali poučne pristope izobraževanja prek eksperimentov.  Matevž je sodeloval pri delavnici »Ne bom v minusu« in tako bolje spoznal finančni plan, ki je potreben za čisto vsako taborniško akcijo. Blaž je na delavnici »Excellent« osvežil svoje znanje pri uporabi programa Excel, ki je pri tabornikih velikokrat zelo potrebno.

V drugem sklopu delavnic sta se tudi Neža in Matevž udeležila »Experimentaborništva«, medtem ko sta Katjuša in Gregor spoznavala slam poezijo na delavnici »Slam«, kjer so se ukvarjali z izražanjem občutkov, ki nam jih dajo taborniki. Izkupiček delavnice bo objavljen v novembrski številki revije Tabor. Blaž se je udeležil »Finančnega opismenjevanja«, kjer so spoznavali naprednejše finančne pojme, ozaveščali razlike med osnovnimi oblikami sredstev in se jim posvetili na ravni rodov in ZTS.

Prvi dan so vse delavnice potekale dve uri, zvečer pa smo se družili ob zvokih kitare in taborniških pesmi.

V nedeljo je napočil čas za tretji sklop delavnic, ki so trajale štiri ure. Neža in Katjuša sta šli na »Novičkarstvo«, in se naučili več o tem, kako se pravilno piše novice o taborniških dogodkih, in skupaj s skupino tudi napisali članek o Taborniški akademiji, ki bo objavljen v novembrski številki revije Tabor. Gregor se je udeležil delavnice z naslovom »A si ti tud brez ideje?«, kjer je seveda dobil mnogo idej za pripravo taborniških srečanj. Matevž se je odpravil na »Misijo dogodivščina« in se naučil inovativnih načinov za predajanje GG znanja – seveda skozi dogodivščino. Blaž se je udeležil delavnice »Teta Kvali«, kjer so se pogovarjali o znakih dobrega delovanja rodu.

Po koncu Taborniške akademije je potekal še kolegij načelnika Zveze tabornikov Slovenije, ki sta se ga udeležila Matevž in Blaž. Razpravljali so o prihodnosti Zveze tabornikov Slovenije.

Iz Akademije se vračamo polni novih znanj, ki jih bomo na naslednjem sestanku delili z drugimi vodniki, če pa vas zanima kaj več, nas kar pocukajte za rokav!


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RAJ Cerkno