7. prvenstvo v igri Človek ne jezi se

Objavil epic dne

V soboto 20. 1. 2018 je v osnovni šoli Cerkno potekalo že 7. prvenstvo v igri Človek ne jezi se. Letos se ga je udeležilo 186 tekmovalcev, ki so se v Cerknem zbrali ob 9. uri, kocko pa začeli metati ob 9.30. Rodu aragonitnih ježkov Cerkno so se pridružili še Rod kranjskega jegliča Sp. Idrija, Rod srebrnih krtov Idrija, Rod puntarjev Tolmin, Rod zelenega Žirka Žiri, Rod soških mejašev Nova gorica, Rod druge grupe odredov Celje, Rod Sergeja Mašere Piran, Rod odporne želve Anhovo, Rod Louis Adamič Grosuplje in pa skavtski steg Cerkno 1.

Najprej so potekali trije krogi tekmovanja, in le 16 tekmovalcev iz vsake kategorije (MČ, GG in PP+) se je uvrstilo v polfinale. Izpadli tekmovalci so imeli pripravljen pester spremljevalni program, medvedki in čebelice so v šoli izvajali zanimive poskuse z mlekom, milnico, bomboni in vodo, medtem ko so se gozdovniki in gozdovnice odpravili na fotoorientacijo in »scavenger hunt« po Cerknem, in tako spoznavali cerkljanske znamenitosti, iskali razne predmete ter se fotografirali po navodilih, ki so jih prejeli na začetku. Veliki finale se je začel ob 15. uri, potekal pa je v šolski telovadnici, saj so naši najmlajši igrali Človek ne jezi se z živimi figurami in ogromno kocko.

Rezultati so bili znani malce pred 16. uro, v MČ kategoriji sta na prvih dveh stopničkah stala domačina Ajda Kerčmar in Miha Špik, 3. je bil Sandi Vidmar (RSK), v GG kategoriji je bila 1. Ula Novak (RLA), 2. Ivana Čuk (RSK), 3. Neja Šeme (RLA), v PP kategoriji pa je 1. mesto zaseda Lucija Kavčič (RZŽ), 2. je bil Črtomir Hadalin (SC1), 3. pa Tina Sapundžič (RSM NG).

V skupnem seštevku točk po rodovih je zmagal Rod zelenega žirka Žiri, ki je domov odnesel polno škatlo nagrad.

 


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RAJ Cerkno