TABORJENJE 2020

Objavil Deja Razpet dne

STARŠI

Za kakršnekoli informacije pred in v času taborjenja lahko pokličete na telefonsko številko: 041 536 606 (Alen Špik, taborovodja) ali  031 400 649  (Matevž Magajne, starešina taborjenja). Na ti dve številki kličite tudi, če bi radi govorili z vašim otrokom/varovancem. Prosimo vas, da v tem primeru kličete v času popoldanskega počitka (13.00 – 15.00). V primeru slabega signala pošljite SMS in vas pokličemo nazaj. Starešino lahko pokličete tudi v primeru finančnih ali drugih težav. Naj te ne bodo razlog za neudeležbo vašega otroka na taborjenju. Skupaj bomo zagotovo našli pot. Zagotavljamo popolno anonimnost.

SESTANEK ZA STARŠE

Tudi letos bomo organizirali sestanek za starše. Namenjen je vsem staršem, ki bodo otroka prvič poslali na taborjenje in tistim, ki o udeležbi svojega otroka na letovanju še niso prepričani. Vabimo tudi vse tiste, ki bi želeli izvedeli še kaj novega. Srečanje za starše bo potekalo v petek 19. junija ob 19ih v taborniški sobici (večnamenski center).

Taborjenje pa je tudi čas v letu, ko se umaknemo od svojih mobilnih in elektronskih naprav, zato so mobilni telefoni, tablice, MP3, MP4 in podobne naprave na taborjenju zelo nezaželene, saj smo v primeru, da bi radi govorili z vašim otrokom, vedno dosegljivi na zgornjih številkah, če pa nismo, pa vas pokličemo nazaj v najhitrejšem možnem času (v primeru domotožja, težav).

Prevoz iz taborjenja otrok že več let ni organiziran, saj je zadnji dan namenjen staršem, ki pridejo iskat svoje otroke. Tako bo tudi letos. V obvestilu, ki ga boste prejeli pred taborjenjem, bo zemljevid z označeno potjo do tabornega prostora. Objavili ga bomo tudi na naši spletni strani.

Prosimo, ne pošiljajte na taborjenje bolnih otrok. Na videz nedolžna bolezen se  lahko kasneje izkaže za nalezljivo in se pri številu oseb na taboru hitro razširi.

V primeru posebnih terapij vašega otroka/varovanca – tablete za alergije, redno jemanje zdravil za astmo, ukrepi ob zdravstvenih težavah, alergije na zdravila…, prosimo, da o tem seznanite vodnika/vodstvo (pri prijavi in če menite, da je potrebno, tudi osebno). Sladkarije v nahrbtnik ne sodijo, kajti v tem primeru se rado zgodi, da v šotor pridejo majhni nadležni sostanovalci (mravlje), ki jih je iz šotorov zelo težko pregnati. Naš kuhar bo poskrbel, da bodo taborniki zaužili tudi dovolj sladkorja (Štirje obroki, sadje in sok bosta vedno na razpolago). Poleg tega imamo vedno za sabo kuharja, ki lahko poskrbi tudi za različne diete.

Obvezna oprema tabornika:

  • spalna vreča,
  • armafleks,
  • čutara za vodo (ali plastenka),
  • pokrivalo – klobuk (zaščita pred soncem),
  • obutev za daljše izlete (pohodni čevlji),
  • lažja obutev za bivanje v taboru (natikači, japonke…),  
  • oblačila za poletni čas,
  • spodnje perilo,
  • topla oblačila in nogavice,
  • kopalke in brisače,
  • taborniška oprema: rutka, urejen taborniški kroj (če ga imaš),
  • žepna ali naglavna svetilka,
  • pribor za osebno higieno
  • zdravstvena kartica,
  • zaščitna sredstva proti komarjem, klopom, soncu,
  • vetrovka ali pelerina,
  • večji nahrbtnik za bivakiranje (v njem prinesejo vso potrebno opremo), manjši nahrbtnik za izlete (kopanje),
  • menažka (krožnik in jedilni pribor),
  • servieta za posodo

Opremo in oblačila otrok podpišite, saj se sicer zelo hitro kaj zameša –  vsako leto se s taborjenja prinese kup oblačil »brez lastnika«.

MČ-jem, torej otrokom do vključno petega razreda, lahko stvari spakirate tudi v potovalke in jim zraven priložite še manjši nahrbtnik za bivak na taborjenju. Gre se predvsem zato, da staršem ni potrebno kupovati dragih večjih nahrbtnikov, ki jih MČ-ji še ne potrebujejo.

GG-ji, torej otroci od vključno šestega razreda naprej gredo na bivak že takoj prvi dan taborjenja. Zato morajo imeti posebej spakiran nahrbtnik z vsemi potrebščinami za pohod in spanje dva dni na prostem. Skupno opremo šotorke, hrano ipd. jim priskrbimo mi.

Na taborjenju imamo ustaljena pravila (in dolžnosti) obnašanja, ki jih vodstvo postavlja predvsem zaradi varne izvedbe taborjenja. Starši/skrbniki s podpisom prijavnice potrdijo, da je njihov otrok/varovanec seznanjen s pravili in informacijami o taborjenju 2020. Glede varnosti bo kot vedno poskrbljeno po najboljših močeh. Kljub premišljenemu načinu izvajanja programa in ukrepom, ki zmanjšujejo možnosti nesreč, se morate zavedati, da v okviru programa izvajamo tudi aktivnosti, kjer so možne (kot so možne pri ne taborniških dejavnostih) vse vrste nezgod. Za vašega otroka ne moremo zagotoviti 100-odstotne varnosti, se pa trudimo po najboljših močeh, da smo previdni tako pri načrtovanju programa, kot pri izvajanju aktivnosti. Vodstvo si pridružuje pravico, da udeleženca, ki ne upošteva pravil ter s tem ogroža svoje zdravje in varnost drugih, pošlje domov na stroške staršev. Starši potrdijo, da se zavedajo nevarnosti na taboru. Rod ne more prevzeti odgovornosti za nezgode, ki so se zgodile zaradi neupoštevanja navodil vodstva.

Se vidimo na taborjenju!

Zadnji rok prijav je 27. junij 2020!


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RAJ Cerkno