TABORJENJE 2022

Objavil Živa Božič Lapanja dne

Te zanima zakaj so izumrli dinozavri? Si se kdaj vprašal/a kako so živeli Antični Grki? Bi rad/a bolj od blizu spoznal/a prve visoke civilizacije? Te mika pogled v prihodnost?

Vse to in še več lahko spoznaš na letošnjem taborjenju Rodu aragonitnih ježkov Cerkno, ki bo od 7. do 17. 7. 2022 potekalo v Medvodah.

Skrivnosti zakopane v času te čakajo, da jih privlečeš na dan in razburkaš svoj svet domišljije z vprašanji, ki jih krasijo najznamenitejša imena zgodovine. Pridi in z nami odkrij bisere spominov, ki se skrivajo v naši časovni kapsuli.

adca

Taborjenje je organizirano kot vrhunec taborniškega leta, kjer se člani, stran od staršev, soočajo z izzivi in hkrati preživijo najlepše trenutke poletja. Namen taborjenja je druženje, osvajanje taborniških veščin, samostojnost in pridobivanje sposobnosti sobivanja z ostalimi. Poleg tega se taborniki na taborjenju učijo veščin orientacijskega teka, topografije, pionirstva, postavljanja ognjev, lokostrelstva, postavljanja šotorov, bivakov …, nekaj pa je tudi prostega časa za razne športne igre.

Taborjenje je primerno za vse člane našega rodu – od najmlajših (1. razred) pa vse do najstarejših. Za vse je poskrbljeno, z že vnaprej skrbno pripravljenim programom, ki se začne z bujenjem in konča z globokim spancem, od celega dne utrujenih tabornikov.

adcadca

Kaj vse bi zamudil/a, če se nam ne pridružiš?

Potovanje v preteklost,

netenje ognja s kresilom in lokom,

bivak v naravi iz naravnih materialov,

štafete, atletika, taborniške igrice…,

tekmovanje za najbolj urejen šotor,

narobe dan – dan se začne z večernim programom, sledi večerja, spuščanje zastave, vse skupaj pa se konča z jutranjo telovadbo,

postavljanje ognjev, šotorov, stolpov,

kuhanje, nabiranje zelišč in priprava namazov

velika igra,

prva pomoč,

kopanje v reki,

bivak za GG-je in MČ-je.

adcadc

PRIJAVE:

Rok prijav je 22. 6. 2022. Udeleženci so prijavljeni, ko oddajo veljavno elektronsko prijavnico. Za vsa vprašanja smo dosegljivi na e-mail naslovu: rajcerkno@gmail.com ali na telefonski številki: 041 487 444 (Nejc Domnik, taborovodja). Za več informacij so vam na voljo tudi vodniki.

CENA IN PLAČILO:

Polna cena taborjenja znaša 180 € na osebo. Cena taborjenja za člane Društva tabornikov RAJ Cerkno (plačana članarina!) znaša 150 € za prvega otroka in nato 110 € za vsakega naslednjega.

Občina Cerkno na javnem razpisu za mladino in mladinske programe ponuja kritje celotne tabornine za otroke iz socialno ogroženih družin. Pogoj za upravičenost do brezplačne tabornine je, da povprečni mesečni dohodek na osebo v letu 2021 ne preseže 30 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji v letu 2021. V kolikor ste upravičeni do brezplačnega taborjenja, najkasneje do 12. 6. 2022 kontaktirajte Matevža Magajneta na 031 400 649 in mu predložite dokaz o upravičenosti (npr. Odločba o otroškem dodatku).

asacda

Prosimo vas, da tabornino sicer poravnate na spodnji TRR naslov, vsaj do začetka taborjenja:

Prejemnik: Društvo tabornikov RAJ Cerkno, Bevkova 26, 5282 Cerkno

IBAN: SI56 0475 2000 0546 063

Referenca: (vpišite datum plačila)

Koda namena: OTHR (drugo)

namen plačila: tabornina – ime in priimek člana.

Rok plačila: 5. 7. 2022

okp

V ceno taborjenja je vključeno:

Uporaba tabornega prostora,

prevoz članov na taborjenje,

prevoz opreme na taborjenje in nazaj,

amortizacija opreme,

prehrana,

izvedba programa,

material za program,

organizacija programa,

majica.

fgegesg

V primeru odpovedi prijave pred taborjenjem zaradi utemeljenih razlogov, se tabornina povrne, razen stroškov, ki so do takrat že nastali.

ijoinioo

Do prijavnice lahko dostopate s klikom na spodnji gumb.


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RAJ Cerkno