PONOVNO USPEŠNI NA RAZPISU EVROPSKE SOLIDARNOSTNE ENOTE

Objavil Nika Poljanšek dne

Taborniki, ki že vrsto let delujemo v lokalni skupnosti, smo nedavno prejeli pomembno priznanje za naše dobro delo. Na evropskem razpisu smo zopet uspeli pridobiti finančna sredstva iz Evropske solidarnostne enote, namenjena izvajanju našega celoletnega programa, organizaciji dveh letovanj ter splošnemu delovanju društva.

S pridobljenimi finančnimi sredstvi bomo lahko še bolj kvalitetno nadaljevali z našim pomembnim delom. Celoletni program, ki ga bomo izvajali, bo mladim omogočal pridobivanje različnih veščin, kot so timsko delo, preživetje v naravi, prva pomoč in ekološka ozaveščenost. Program je prilagojen različnim starostnim skupinam, kar omogoča vsem mladim članom, da razvijejo svoje potenciale in pridobijo dragocene izkušnje.

Organizirali bomo tudi dve letovanji, ki bosta mladim tabornikom omogočili nepozabne počitnice v naravi. Med letovanji se bodo udeleženci lahko poglobili v taborniške veščine, raziskovali okolico, se učili o varovanju narave ter se povezovali z vrstniki iz drugih krajev.

Sredstva, ki smo jih prejeli, bodo prav tako namenjena splošnemu delovanju društva. Zagotovila bodo sredstva za vzdrževanje opreme, organizacijo izobraževanj za vodstvo ter promocijo in širjenje taborniških vrednot med lokalno skupnostjo.

Načelnik društva tabornikov, Blaž Mavri, je ob tem povedal: “Ta finančna sredstva nam predstavljajo veliko priložnost za še boljše delo z mladimi. Hvaležni smo Evropski solidarnostni enoti za njihovo podporo in zaupanje v naše delo. Zavedamo se, da je naše delo pomembno za razvoj mladih ter ohranjanje narave in prostovoljnega duha.”

Še naprej bomo gradili mostove med mladimi in naravo ter prispevali k ustvarjanju odgovornih in aktivnih državljanov. Naše prostovoljno delo je odsev predanosti, truda in navdušenja, ki ga vlagamo v razvoj mladih generacij ter v korist lokalne skupnosti.

Taborniki ustvarjamo boljši svet!

Matevž Magajne,

starešina Društva tabornikov RAJ


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RAJ Cerkno