TABORJENJE 2023

Objavil Nika Poljanšek dne

Kljub predčasnemu odhodu zaradi slabega vremena se je taborjenje uspešno zaključilo. Tekom sicer skrajšanega tabora smo izvedli veliko zanimivih in zabavnih aktivnosti, ki so se povezovale s temo kmetija.

MČ-ji so se učili prve pomoči, izdelovali strašila in štampiljke iz krompirja ter mnogo drugih nadvse zabavnih in poučnih stvari. Podali so se tudi na krajši bivak, na katerem so se vsi do sitega najedli hrenovk.

GG-ji so kot vsako leto taborjenje začeli s tridnevnim bivakom. Svojo pot so pričeli v Mislinji in se prek Črnega vrha in Ribnice na Pohorju podali v Radlje. Po prihodu v tabor so si postavili kuhinjo, kjer so si pripravili sataraš, makarone, tortilje in ribe. Na programu so imeli tudi kopanje, vožnjo s kanujem, pohod do ruševin gradu nad Radljami in še mnogo več.

Tretji dan smo v GG družino sprejeli pet novih članov – Špelo, Ajdo, Andraža, Taia in Gašperja. Vsi jim iskreno čestitamo!

Kako smo se imeli, si lahko ogledate v fotogaleriji.

ZAHVALA

Lepo se zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali v viharju, ki je besnel nad Koroško v noči iz 21. 7. na 22. 7. 2023. Orkanski veter je namreč zajel tudi naš taborni prostor v Radljah ob Dravi, zaradi česar smo bili primorani evakuirati udeležence in naslednji dan taborjenje predčasno zaključiti. Za vso pomoč po dogodku se zahvaljujemo gasilcem PGD Radlje, ki so poskrbeli za prevoz in nastanitev v gasilskem domu. Hvala tudi kolektivu MKC Radlje ob Dravi za kasnejšo nastanitev ter prijaznost in lastniku tabornega prostora Antonu Plazovniku. Zahvala gre tudi vsem vodnikom in udeležencem za mirno kri ter nenazadnje staršem za razumevanje, odzivnost in ponujeno pomoč. Hvala!


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RAJ Cerkno