VODNIŠKI TEČAJ SPOOT

Objavil Nika Poljanšek dne

Med 13. in 23. avgustom sva se dve Rajevki, Špela in Neža, udeležili SPOOT vodniškega tečaja v Čepovanu. Prvi dan smo začeli z bivakom in kasneje šesti dan tečaja imeli še enega. Bivak je bil zame najlepši del tečaja, saj smo se vsi zelo povezali, ne le drug z drugim, temveč tudi sami s seboj in naravo okoli nas. Nikoli ne bom pozabila, kako je gledati zvezdne utrinke in se pogovarjati z ljudmi, ki te razumejo bolj kot kdorkoli drug na tem svetu.

V taboru smo imeli vsak dan predavanja o zelo različnih a pomembnih temah, od strukture in delovanja rodu ter ZTS do vrst vzgoje, komunikacij … Vsa predavanja so mi dala veliko novega znanja in novih načinov razmišljanja.

Da bi dokazali, da imamo dovolj tehničnih in teoretičnih znanj, da postanemo vodniki, smo morali opraviti določene “preizkuse”. Narediti smo morali križno in vzporedno vezavo, deset vozlov, opisati znak ZTS, opisati teorijo ognjev, napisati letni plan vodovih srečanj … na koncu tečaja pa smo odpisali tudi test, ki se je navezoval na teme vseh predavanj.

Vodniški tečaj je bila izkušnja, ki jo bom vedno nosila v srcu. Najbolj hvaležna sem za svoj vod Frozen ter za vse super ljudi, ki sem jih spoznala, brez katerih tečaj zame ne bi imel tolikšnega pomena. Na tečaju se je velikokrat pojavilo vprašanje “Kaj je taborništvo?”, na katerega je vsak posameznik odgovoril drugače. Zame so taborniki družina, ki te sprejme takega kot si in ne glede na to, na katero neznano pot se podam z njimi, sem vedno doma.

Špela Majdič0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RAJ Cerkno